2020-12-08 2622 瀏覽
早排係旺角試過cupping room嘅姊妹店,見到有media報導利園開咗新店,未試過佢地主食同蛋糕嘅我決定搵日去試。-All day Combo $128Combo套餐可自選2款Smorrebrod,仲包一杯蔬菜湯,做早餐一流。今次揀咗Red Shrimp Salad同Tempura Soft-shell Crab。Red Shrimp Salad蝦仁同沙律醬比例恰到好處,味道開胃;Tempura Soft-shell Crab以原隻軟殼蟹置於Smorrebrod之上,入口鹹香加啖啖肉。以天然酵母製造製造嘅 Smorrebrod,富麥香之餘帶點酸度,質感有韌勁,愈食愈吸引。-Spaghetti with Garlic Creamy Sauce $118呢款應該係我近年食過數一數二惹味意粉之選。醬汁濃稠入味,面層撒上紅椒粉提升辛辣香氣。伴以嫩口嘅巴馬臣芝士雞胸肉,香味更顯濃郁吸引,食落完全唔會覺得膩。-3" Original Basque Burnt Cheesecake $46終於食到近期大熱巴斯克芝士蛋糕,迷你尺寸好的骰,即使食完飯先食都唔驚食唔晒。蛋糕最大特色係明顯經烘焗嘅焦

-All day Combo $128

All day Combo

呢款應該係我近年食過數一數二惹味意粉之選。

蛋糕最大特色係明顯經烘焗嘅焦香面層,口感比一般芝士蛋糕輕盈少少。

-Matcha Latte $48
可免費選擇於頂層加忌廉,飲品帶有少許掛杯效果,睇落都幾靚。拌勻後抹茶中嘅澀味唔算好濃,加上有香甜忌廉,口感相對順滑。

-Iced Latte $45
入口苦味較強烈,咖啡味幾突出。我就唔太飲得慣,比較適合飲開咖啡嘅朋友享用。
2020-11-22