2019-06-03 389 瀏覽
身為湯麵忠粉,去到邊都想搵一碗好味嘅麵食。我從來認為坊間嘅車仔麵,所有湯都唔係好飲得落肚,首先一係係味精湯,再唔係就好油,不過食得車仔麵預咗係咁。但係栗堂真係完全令我改觀,首先碗麵上枱時好精緻,湯夠熱,每樣餸都係精心泡製嘅,炸物係鮮炸,外脆內熱辣辣,滷水雞翼翼尖勁入味,蘿蔔係用姜汁煮嘅,軟硬適中,唔似有啲地方煮到淋啤啤,完全無咗本來嘅質感,食材好新鮮好乾淨,好多餸都超好食,食到一半又再加多碗淨餸,沒完沒了,第一次食車仔麵連湯都飲埋,仲要食完唔頸渴更欣賞的是老闆老闆娘兩人自己親自主持大局,店的裝潢擺設都好靚好舒服,而家肯用心去做好每一個細節而唔係淨係為咗賺錢賺到盡嘅人真係無咩幾個我一定會為咗呢碗麵而再入南丫島!
身為湯麵忠粉,去到邊都想搵一碗好味嘅麵食。

我一定會為咗呢碗麵而再入南丫島!
2019-06-02