黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
2023-01-29 103 瀏覽
尖沙咀嘅熱門餐廳,bookmark左好耐終於去到啦!餐廳食食物嘅選擇好多,岩晒我呢d 有選擇困難症嘅人,所以決定每樣都叫D!廚師發板壽司八貫每款壽司都唔一樣,最有驚喜係呢個價錢竟然有海膽食,圍返都抵食嘅。另外燒牛壽司都唔錯,燒得好香口~串燒都多元化,我地叫左黑豚荔枝卷,豚肉年糕同鴛鴦翠玉瓜。超級鐘意食佢個豚肉年糕,雖然係用豚肉包住但個年糕都燒得外表乾身內裡煙韌,超級過癮呀!另外翠肉瓜係類似焦糖同芝士兩種口味,幾新鮮特別嘅配搭~黎到重頭戲壽喜燒喎啦!個人真係勁鐘意食壽喜燒鍋,甜甜地嘅醬汁真係冇得輸!呢度仲A5和牛,雖然肉嘅份量唔算好多,但呢個價錢可以食到靚和牛已經值回票價了!仲要好有心思咁整隻熊仔去裝飾,睇到熊仔係淋左壽喜燒汁之後慢慢溶化嘅過程真係好治癒~最後沾上蛋醬,點會唔好食!鍋嘅其他配料都唔少,好鐘意食入面有個類似薯粉同粉絲之間嘅唔知叫咩嘅粉,好索湯,口感又好!個set仲配埋兩杯棉花糖兔兔果酒,好似水果茶嘅味再帶微微嘅酒香,易入口!係我鐘意嘅酒嘅味道~葡萄檸冰同百香果撞橙冰,兩杯都好fresh 好解膩好surprise 餐廳為每位女性客人都送上一杯棉花糖特飲,呢個小舉動好加分呀!飲
廚師發板壽司八貫
葡萄檸冰同百香果撞橙冰,兩杯都好fresh 好解膩
好surprise 餐廳為每位女性客人都送上一杯棉花糖特飲,呢個小舉動好加分呀!飲落真係甜甜嘅棉花糖味,陣味同Lush 好似哈哈~