2019-08-03 305 瀏覽
觀塘新開左間食海鮮粥底火鍋既餐廳,一於同朋友仔去試下,一坐底店員就好熱心同我地介紹食物,佢仲同我地講餐廳朝早同中午係間冰室黎既,晚市就做粥底火鍋餐廳嘅環境都幾大,而且座位與座位之間都好闊落,坐得非常舒服我地叫左兩個海鮮套餐都包括有:開胃涼菜、燉湯、蒜蓉泰醬焗青口、多款海鮮、安格斯牛肩肉、任選八款火鍋配料同埋水汽水任飲,非常豐富涼菜係雞腳同手拍青瓜,個人唔中意食雞腳,都係交俾朋友仔試,朋友仔試過話唔錯,幾入味。而青瓜新鮮爽口,偏咸左少少,但係幾開胃燉湯係姫松茸燉雞,湯頭好甜,夠足料!青口用泰式醬黎焗都係第一次食,估唔都又幾夾,味道酸酸辣辣,帶點蒜香海鮮除左有主角龍蝦同蟹之外,仲有多寶魚、聖子皇、貴妃蚌、海蝦、黃金蜆、時令貝同鮑魚,鮑魚可以揀新鮮鮑魚同冰鎮鮑魚,海鮮整體黎講都夠哂新鮮,特別係龍蝦同海蟹,啖啖肉而且爽口,而且d膏好鮮甜。鮑魚口感彈牙,而海蝦同蜆類肉質厚實,帶甜味,個人好滿意安格斯牛肩肉,脂肪分佈幾均勻,牛味出,火鍋配料可揀八樣,款式都幾多,份量一定夠食,而且企理乾淨。最後到粥底啦,會人專人幫你煮粥,服務細心,個粥好綿,帶少少海鮮既鮮味同甜味,食左一碗已經好飽,成個餐好夠食,好

餐廳嘅環境都幾大,而且座位與座位之間都好闊落,坐得非常舒服

燉湯係姫松茸燉雞,湯頭好甜,夠足料!

安格斯牛肩肉,脂肪分佈幾均勻,牛味出,
火鍋配料可揀八樣,款式都幾多,份量一定夠食,而且企理乾淨。

最後到粥底啦,會人專人幫你煮粥,服務細心,個粥好綿,帶少少海鮮既鮮味同甜味,食左一碗已經好飽,成個餐好夠食,好滿足