2012-03-22 402 瀏覽
西環有好多美食/ 越南野也不少, 津津都算係幾出色的一間, 店很少, 放到4/5張枱, 人客多數都係外賣拎走, 可能係因為呢到太少位同埋外賣唔加錢 . 我叫左香茅豬扒湯河: 我最中意食河粉 (但其實我好驚佢好肥>< 但係唔緊要la !! ) 香茅豬扒很香, 但浸係湯入面, 所以唔多脆了, 調味幾好, 有時食越式河粉. 重要配上香茅系列的肉類, 總會弄得很油 (河粉本身食油份也少了 ~_~) . 但係津津的湯出奇地清淡, 還有不少芽菜, 略嫌不足的是, 整碗粉欠缺一些綠色元素, 可以加返d 芫茜 ..(雖然對芫茜無咩好感, 但係碗粉靚d, 食都開心d ) 咖喱牛腩飯 : 咖喱十分香, 咖喱汁係稀的那種,辣得令人更開胃.我食左一舊牛腩,牛腩本身油脂分佈平均.炆得十分淋同入味!  很多人都推薦越色春卷,但係本人對佢就有點失望LA . 即叫即炸, 熱辣辣的, 越式春捲皮包住紅蘿蔔絲, 黑木耳絲, 粉絲 . 口感上的享感是值得一讚的. 但可惜我覺得入面係欠缺一點肉味, (我十分喜歡廣式春卷><) . 點上魚露, 減低少不少油膩感和熱氣
西環有好多美食/

越南野也不少, 津津都算係幾出色的一間,
香茅豬扒湯河 $26
我叫左
咖喱牛腩飯 $32
.我食左一舊牛腩,牛腩本身油脂分佈平均.炆得十分淋同入味!

越色春卷 $ 29
2012-03-21
3 分鐘 (堂食)
香茅豬扒湯河 $26
咖喱牛腩飯 $32