2015-01-11 3244 瀏覽
本來我住元朗.光顧呢隻古惑的艇,係無可能的事.幸運地.有1個星期我家人去旅行,我就到香港仔碰碰運氣,到場時7點多.己排了大約40人.平均要輪侯20分鍾才買到食物.可見呢隻艇相當受歡迎.拿到食物要去公園搵位坐...店主服務態度也可接受.一碗麵21元..燒鴨河粉:河粉入口相當順滑.鴨肉無骨.拍扁,肉薄身.味道鮮甜.义燒紅腸米:反而較失色,义燒同紅腸新鮮食較好.此刻欠义燒蜜味.及焦香,只像普通豬肉.幸好肉質鬆化.紅腸味道正常湯底大地魚湯.相當鮮甜..大家看到食評,每個人都叫2至3碗一定覺得怪.其實份量好少.認真吃4碗都吾夠飽.如果大家當晚飯的,我建議其中一碗要飯...在避風塘買麵..同許多人一起在公園吃.風味十足.此飲食經歷難得.都值得一試