2019-10-04 238 瀏覽
今日放工約咗個friend喺沙田圍食飯,因為河畔花園呢度都幾多嘢食。我哋兩個都好想食日本野,係 OpenRice搵到呢間餐廳就決定試下。黎到嘅時候已經係八點半,但都仲係要等位,睇落真係幾受歡迎。一坐低侍應已經幫我地斟左兩杯熱茶因為真係好肚餓,所以我哋都叫咗幾多嘢食上面嘅肉係黑豚肉,佢應該用咗燒汁去煮,食落鹹鹹地,一啲都唔乾,幾嫩個飯配左一兜泡菜,小小酸同埋唔太辣,都幾開胃本身以為係焗蠔,但原來蒜頭下面係生蠔。啲燒蒜都幾鹹,配隻生蠔食唔係好食得出蠔味呢個芝士軟殼蟹手卷超級好食軟殼蟹好脆,而且份量都幾多,配埋啲芝士同蟹子一齊食簡直一流!燒雞翼我真係幾鍾意食,佢燒得幾入味,同埋唔老,所以入面都幾滑吱啲檸檬汁食仲好味呢個烏冬係我最鍾意嘅嘢食!佢配料有隻蛋、蔥、薑、Wasabi、同埋一d好似天婦羅碎嘅嘢,撈埋一齊再點個冷麵汁,味道非常之好嗰個烏冬煮得唔淋有咬口,加埋啲脆脆,口感好豐富好好食!刺身食物都超級新鮮,特別係油甘魚好香口

一坐低侍應已經幫我地斟左兩杯熱茶

因為真係好肚餓,所以我哋都叫咗幾多嘢食

黑豚肩燒丼

個飯配左一兜泡菜,小小酸同埋唔太辣,都幾開胃

燒日本廣島蠔

呢個芝士軟殼蟹手卷超級好食
芝士軟殼蟹卷

吱啲檸檬汁食仲好味
千迴火鳥

嗰個烏冬煮得唔淋有咬口,加埋啲脆脆,口感好豐富好好食!
手打稻庭冷烏冬

刺身食物都超級新鮮,特別係油甘魚好香口

三點刺身盛A

黑豚肩燒丼