2023-06-20 25 瀏覽
今日同女朋友去食日本和牛火鍋放題,我地揀左壽喜燒做鍋底。一坐低就已經有幾款小食準備好,非常貼心。🔸鬼馬油炸鬼開胃小食炸蝦多士🔹麻辣拼盤皮蛋、牛𦟌、牛舌、魚皮🔸黑樺牧場層架層架好精緻,分別有牛肉、豚肉、飛魚子蝦滑、黑松露蝦滑🔹海鮮頭盤北海道大元貝2隻、生蠔4隻、海蝦2隻我地頭盤食緊之際,店員已經幫我地準備緊海鮮頭盤,用酒焗至朝身,海鮮鮮甜美更加特出。壽喜燒作為食牛既鍋底真係非常加分,我地食完層架既牛肉、豚肉已經急不及待叫其他牛試。作為牛魔王既我,一口氣試哂唔同既部位,個人最喜愛玉子後腰肉,一嚟佢油脂分布比較平均,而且較重牛味,口感比較豐富。🔸玉子後腰肉🔹霜降牛小排🔸牛前胸🔹美國特選牛板腱最後食左1輪菜消滯,呢度供應啲蔬菜都好新鮮。總價而言,呢度供應既小食、牛肉、菜蔬都十分高質,性價比超高!絕對強烈推介大家去食😋😋💖#hkig #hkfoodie #hkgirl #黑樺牛 #A5和牛 #日本和牛 #任食和牛 #A5和牛火鍋放題 #和牛火鍋 #壽喜燒火鍋 #牛肉放題 #黑樺牛放題 #尖沙嘴美食 #尖沙嘴餐廳 #火鍋放題 #zoeintst

🔸鬼馬油炸鬼
開胃小食炸蝦多士
🔹麻辣拼盤
皮蛋、牛𦟌、牛舌、魚皮
🔸黑樺牧場層架
層架好精緻,分別有牛肉、豚肉、飛魚子蝦滑、黑松露蝦滑
🔹海鮮頭盤
北海道大元貝2隻、生蠔4隻、海蝦2隻

🔸玉子後腰肉
🔹霜降牛小排
🔸牛前胸
🔹美國特選牛板腱

最後食左1輪菜消滯,呢度供應啲蔬菜都好新鮮。

#hkig #hkfoodie #hkgirl #黑樺牛

2023-06-06
10 分鐘 (堂食)