2018-06-10
兩母女黎拍拍拖,媽咪好鐘意打邊爐,我就带左佢黎101 grill bar & hot pot li度打邊爐,就算天氣甘熱都無損打邊爐嘅興致☺️ 一入到餐廳,我真係好興奮,完全無諗過打邊爐都可以睇到甘靚嘅view ,靚到不得了,餐廳裝修好高級,坐下感到非常舒服,同5星級酒店無分別😍😍😍 坐底左後,服務員就向我哋介紹一個任食任飲嘅台式火鍋,服務員非常細心講解餐單入面內容,湯底有成十幾款,我地最後就選擇左,入面係個已经滾咗嘅大冬瓜湯底,個服務員就拎起切細件,冬瓜加蜆嘅鮮味,配埋其他配料,湯底好鮮甜,未食已飲了成碗湯!likes 肉類我地叫左手切安格斯牛,牛味濃郁,肥瘦適中,而我地選擇左個手工火煱拼盤,買相好吸引,手打丸品嘗後,樣樣爽口彈牙,其中一款外表麻麻哋,但出奇地好味😳。基本上所有丸類都非常得👍🏻😋佢仲有自家製響玲,非常大條,入口美味無油炸味,但建議食半條先,因為後面仲有太多野食要留肚😉佢地嘅海鮮拼盤都係非常值得一提,食材超級新鲜,有鮑魚有肥蠔有鲜蝦等等,款款鮮甜肥美,就算已經食到好飽都仲係覺得好好味😋😋😋今日真係美好的一日,食住飲住飽覽維港靚景,邊個可以
坐底左後,服務員就向我哋介紹一個任食任飲嘅台式火鍋,服務員非常細心講解餐單入面內容,湯底有成十幾款,我地最後就選擇左[冬瓜卜卜蜆海鮮鍋],入面係個已经滾咗嘅大冬瓜湯底,個服務員就拎起切細件,冬瓜加蜆嘅鮮味,配埋其他配料,湯底好鮮甜,未食已飲了成碗湯!likes 肉類我地叫左手切安格斯牛,牛味濃郁,肥瘦適中,而我地選擇左個手工火煱拼盤,買相好吸引,手打丸品嘗後,樣樣爽口彈牙,其中一款外表麻麻哋,但出奇地好味😳。基本上所有丸類都非常得👍🏻😋佢仲有自家製響玲,非常大條,入口美味無油炸味,但建議食半條先,因為後面仲有太多野食要留肚😉佢地嘅海鮮拼盤都係非常值得一提,食材超級新鲜,有鮑魚有肥蠔有鲜蝦等等,款款鮮甜肥美,就算已經食到好飽都仲係覺得好好味😋😋😋今日真係美好的一日,食住飲住飽覽維港靚景,邊個可以諗到🧐打邊爐都可以享受如此夜景😍