2013-02-17 190 瀏覽
本來訂咗另一間餐廳,但睇完"開飯"天書之後,發覺仲有一間高分的餐廳,於是抱住試吓的心態打電話訂枱,聽電話的小姐十分有禮貌,我訂枱後的第二日,要改遲用餐時間,打去一開口話改時間,小姐已經可以講出我的姓氏,好利害呀!去到餐廳見無乜人,心想唔通唔好食? 侍應好快奉上熱茶,並介紹是日招牌菜,有油甘魚同牡丹蝦,我同朋友分咗2次點菜,真係好新鮮。第一圈有蟹籽沙律,油甘魚同牡丹蝦刺身,牡丹蝦食完之前,侍應話個頭可以放湯或炸,之後清酒煮蜆亦都到,以前食過好多餐廳都會有沙,但今次完全冇,食完呢過燒鷄腎同燒鷄奕都一起來,鷄奕好香口,好入味。食完呢圈,見到menu仲有好多嘢想食,今次點咗白酒藍青口,軟螜蟹壽司,再來油金魚刺身,仲要試佢的鵝肝意大利飯,試晒咁多美食真係超飽,但侍應仲有雪糕送,食到真係超飽了,下次我一定要試埋紅酒啤梨餐廳環境十分適合同朋友傾計,侍應十分殷勤加茶同換碟,呢度的洗手間亦十分乾淨,我已做埋會員因為我知道下次我會再次光顧。

去到餐廳見無乜人,心想唔通唔好食?

2013-02-16
慶祝紀念