餐廳: Cuisine Culture
資訊:

又有抵食異國菜介紹比大家~ 依間位於中環嘅樓上法國餐廳食物全部都好高質又有特色! 餐廳燈光都比較昏暗好有氣氛,非常適合情侶食一餐浪漫嘅晚餐( ^ω^ ) 座位之間都好闊落,坐得好舒服~ 環境非常好~ 打卡friendly(*゚∀゚*) Food /Dessert : 📸📸📸.5 /5Environment : 📸📸📸 /5 Price 💰Porcini & Garlic Butter Bread —— $78好creamy嘅野菌白汁加上蒜蓉麵包,做appetiser都幾唔錯! Gratinee French Onion Soup Toast & Gruyere Cheese —— $68呢款法式洋蔥湯非常傳統! 入面有法式芝士,拉絲效果一流! 洋蔥味好香配埋黑胡椒! 極度推介試吓唔係度度都食到呢個質素! Roasted Iberico Spare Ribs with Honey, Lemon & Mustard Grain served with Garlic Potato ——$288檸檬味好出成個感覺都好fresh ! 芥末辣到剛剛好痛豬肋骨好夾! 成件事唔會太重口味,係食完一次

打卡friendly(*゚∀゚*)
Food /Dessert : 📸📸📸.5 /5
Environment : 📸📸📸 /5

Price 💰

檸檬味好出成個感覺都好fresh ! 芥末辣到剛剛好痛豬肋骨好夾! 成件事唔會太重口味,係食完一次就會記得嘅味道~

Fresh Clams with Spagehetti —— $129

係我食過咁多個海鮮意粉入面食到最新鮮嘅大蜆! 濃郁嘅鮮味加上超大隻! 意粉唔係creamy 嘅類型,成個意粉都比較light weight ~

Chocolate Fondant & Vanilla Ice-cream —— $78

完美嘅朱古力心太軟! 切開仲有瀑布流心添!唯一覺得雲呢拿雪糕唔太好食~

推薦值: ⚜️⚜️⚜️⚜️ /5
以食物質素取勝! 非常抵食嘅法式菜!

📍 中環德己立街12號業豐大廈2樓203號舖

• 焗古也芝士洋蔥湯