今日睇完奇異博士啱啱好,行兩步就嚟咗搵食經過餐廳門口,見到menu覺得啱食,再加上見到餐廳有隻好乖既狗狗,我就決定食呢間🤭真係好乖!唔吠又唔討食,望住佢個眼神我內心溶化咗🥰兩個人點咗兩個lunch menu跟餐揀咗一個沙律一個湯沙律菜好豐富,七彩顏色,好鍾意佢個sauce係黑醋加蜜糖芥末,酸甜又清新🌱🌱是日餐湯為西蘭花忌廉湯🥦真材實料真係打碎個西蘭花出嚟,睇相就見到美國肉眼扒田園蔬菜估唔到2百幾蚊一個lunch set都有呢種質素既肉眼咬落去牛味好出好香濃 ,叫咗5成熟,熟到嫩到岩岩好牛扒份量十足,都係有圖有真相😳最令我驚喜係,跟餐唔係薯菜!係真係雜菜😍本身一眼以為呢條係薯條,點知佢係菇黎😍岩哂走澱粉/生酮既朋友!!!當我見到佢唔係薯條果一刻我係好開心💕💕蒜香蟹肉大蝦意粉意粉質地爽口,蒜香不油膩,啖啖蟹肉,朋友食得滿意!跟餐配鮮果冰茶,原本以為係檸檬,點知係一大片西柚🥰唔太甜,飲完好開胃~朋友留意到餐廳嘅飲管係可以食用佢唔講我都唔知,原來餐廳選用既呢款飲管係大米、木薯做係可以食用、可以消化既就唔怕小朋友誤吞~呢個咁細心又環保既細節,令我對小店又加左分👍🏻一坐低就問我飲唔飲咖啡,身為咖啡
今日睇完奇異博士啱啱好,行兩步就嚟咗搵食
真係好乖!
唔吠又唔討食,望住佢個眼神我內心溶化咗🥰

兩個人點咗兩個lunch menu
跟餐揀咗一個沙律一個湯

是日餐湯為西蘭花忌廉湯🥦
真材實料真係打碎個西蘭花出嚟,睇相就見到

美國肉眼扒田園蔬菜
估唔到2百幾蚊一個lunch set都有呢種質素既肉眼
咬落去牛味好出好香濃 ,叫咗5成熟,熟到嫩到岩岩好
牛扒份量十足,都係有圖有真相😳

最令我驚喜係,跟餐唔係薯菜!係真係雜菜😍
本身一眼以為呢條係薯條,點知佢係菇黎😍
岩哂走澱粉/生酮既朋友!!!
當我見到佢唔係薯條果一刻我係好開心💕💕

蒜香蟹肉大蝦意粉
意粉質地爽口,蒜香不油膩,啖啖蟹肉,朋友食得滿意!

朋友留意到餐廳嘅飲管係可以食用
佢唔講我都唔知,原來餐廳選用既呢款飲管係大米、木薯做
係可以食用、可以消化既
就唔怕小朋友誤吞~
呢個咁細心又環保既細節,令我對小店又加左分👍🏻

一坐低就問我飲唔飲咖啡,身為咖啡迷嘅我點可以放過,佢地真係好Nice!
職員服務態度好友善誠懇,而食物質素水準以上,細緻位很用心,值得一讚,
下次睇完戲/行完市集都會黎再幫襯💖💖

2022-05-21