2019-12-05 9 瀏覽
今次已經係第二次食呢間金鶴拉麵喇🍜,上次去佐敦嗰間排長龍,今次就去咗天后呢間,冇咁多人🙆🏻‍♀️.佢哋出名食雞白湯拉麵🐓,所以我今次都係叫呢個,雞白湯有兩款,分別係金鶴。雞白湯同埋極濃。雞白湯,我哋就每樣叫咗一個,試吓佢哋嘅分別💁🏻‍♀️.其實就算普通嘅金鶴。雞白湯都已經好濃郁,好夠味😋,而極濃。雞白湯個湯底就再傑身啲,都係睇返個人喜好啦,我自己就覺得金鶴。雞白湯已經足夠,不過其實極濃先係佢哋嘅推介,都值得一試㗎👍🏻.食材就兩碗拉麵都一樣的,有兩塊慢煮雞肉🐓同一塊黑毛豬豚肉🐖,同埋都有炸到好香口嘅炸牛篣.另外我哋仲叫咗明太子雞翼🍗,釀到隻雞翼脹卜卜,入面勁足料,滿滿嘅明太子味,正呀🤤