2018-06-11 2550 瀏覽
星期五既夜晚去尖沙嘴搵間餐廳食dinner真係唔容易 度度都咁多人早幾日就搵左一堆既泰國菜試下boo 最後book倒呢間就決定食呢間呢度食物種類都算多 價錢中上 喺尖沙嘴係屬於合理價錢先叫一個我最鍾意既冬陰功我地我叫左細 剛剛好分倒三碗冬陰功味道濃郁 唔算太辣 酸同辣味配合得好好裡面有蝦同埋草菇 草菇吸左d湯既味道 好好食之後就食青木瓜沙律 青木瓜好鮮甜爽脆 配合少少酸既汁好開胃加入左花生可以令口感更加豐富Pad Thai都算係我既必叫菜色值得一讚呢度既pad thai整得好好食金邊粉好煙韌 唔會痴埋一舊酸酸甜甜既味道令我一啖接一啖咁食呢度另外仲有個雞蛋網既pad thai但我覺得食落應該係差唔多 只不過係靚d就叫左普通pad thai啦生菜包可以揀要咩肉 我地揀左豬肉豬肉調味調得好好 帶微辣加入新鮮生菜 可以解膩黃咖喱牛根腩又係好正咖喱好想椰汁味 味道好濃郁我地仲叫左個蒜蓉包撈汁食牛根腩煮得夠淋 唔會痴牙仲有吸曬汁既薯仔食tim覺得呢間泰國菜都幾唔錯每個人二百幾食到好飽其實都唔貴建議大家要嚟既話book定檯先keep住都見到人等位
呢度食物種類都算多 價錢中上 喺尖沙嘴係屬於合理價錢

先叫一個我最鍾意既冬陰功