2025-05-20
🥢蕃茄薯仔湯用本地農場嘅作物真係好值得讚賞,個湯勁鮮甜,尤其薯仔又粉又甜勁出色;食呢個餐啲唔會好油,食食吓再添多兩碗湯嚟飲都完全冇問題😋.🥢精品拼盤 + 手打豬肉丸每次食火鍋,我哋都鍾意點自家製手打丸,呢個都係衡量餐廳功力嘅指標。除咗豬肉丸仲有呢款「精品拼盤」共有3款口味嘅手打丸子,包括:蝦中寶丸、黑松露墨魚丸、竹笙墨魚滑。每一款都彈牙有嚼勁,味道分明,尤其係黑松露墨魚丸,黑松露嘅濃郁香氣同墨魚嘅鮮味完美結合,推薦👑🦑.🥢豬頸肉好難得有「重豬位」嘅豬頸肉出現喺打邊爐,切得夠薄身 食落口感啱啱好仲要好嫩身 肥肉幾乎上都無咩🥹🫰🏻.🔸整體評價🔸呢間真係十級推薦,基本上係一定會再幫襯,香港真係好少有咁高質嘅蕃茄湯底,真材實料之餘仲要每個配菜都用心製作,從外表到味道一啲都唔馬虎。
🥢精品拼盤 + 手打豬肉丸
🥢豬頸肉