2022-07-14 11 瀏覽
今日約左個舊同學出黎聚下,佢話搵倒間評價唔錯嘅拉麵鋪話一齊去試下。餐廳位置係新寶戲院再前幾個鋪位,並唔難搵。我地今日比較早小小,就未算好多人,不過7點過左,店舖就開始full,果然好食嘅店都有人氣。餐內裝修成日式復古風,但係格調比較舒適。好多昭和時代嘅公仔同壁畫做點綴。坐低緊係睇下有咩食,我地叫左B:愛肉者拉麵、期間限定:海老愛食者拉麵。期間限定嘅海老愛食者拉麵每日限量供應,因為我好中意食蝦!好慶幸今日居然食倒。蝦整整一排掛係碗邊!新鮮加上烹調剛好,蝦肉仍然有鮮味而彈性,加上輕微火炙過更有蝦香。湯底都係用蝦熬製。除左蝦裡面都有日式叉燒,滿足你兩個願望😎愛肉者拉麵碗邊掛滿左日式叉燒,朋友好怕叉燒會好鞋,而依間餐廳生熟同厚度都岩岩好,係好食嘅日式叉燒!仲有角切叉燒同味付雞蛋。我哋另外叫咗鵪鶉蛋,15元有6飯性價比都唔錯!非常推薦黎旺角試吓依間拉麵!

非常推薦黎旺角試吓依間拉麵!