韓屋

Hanook Korean Restaurant
2020-04-01 1725 瀏覽
大家都知道尖沙咀有條韓國小街-金巴利道,原來發展到再後面嘅條街都係韓式食店, 大家對韓國嘅 熱情沒有減退。 見到呢一間啲食物幾簡潔,吸引,就選左依間! 泡菜湯$108加蕎麥麵$20泡菜湯超濃郁而且唔鹹,一啲都唔淡唔“希”,老實講我真係響香港最好味嘅泡菜湯, 播裏面有豆香味極重香滑嘅韓國豆腐之外,鍋中仲有甘香嘅韓國薄排骨片,少許菜同埋一個秘密。。。。。。就係吞拿魚,原來吞拿魚同依個湯好鬼夾,魚嘅質感少少實而且唔係好散,好有口感,正!加左$20要左個蕎麥麵,好爽口,幼滑,非常掛汁! 芝士牛肉石鍋飯$128 石頭鍋飯食得多呢一個真係非一般嘅味道! 配料有小菇, 紅蘿蔔 ,菠菜,蛋絲, 牛肉 ,翠玉瓜片,芽菜 同埋好多麻油味紫菜,飯粒分明, 晶瑩得耐仲很飽滿, 配料十足之餘 ,每樣味道都好好,混合一起簡直一流,最重要的是個拉絲芝士, 加埋熱辣辣嘅温度, 芝士就似包住每粒飯一般十分香口,  連隔離枱嘅男仔都忍唔住不時望過嚟,被依碗石鍋飯吸引住!韓式煎餃子$68 餃子內有 韓國粉絲,蘿蔔絲,木耳絲都幾豐富, 餃子皮薄而且煙韌,煎得剛剛好,唔會太燶, 食食下沾落泡菜鍋內食更好味!呢一餐看似簡

泡菜湯$108加蕎麥麵$20

芝士牛肉石鍋飯$128

韓式煎餃子$68

呢一餐看似簡單同常見嘅菜式,但係每道菜都好好味,超水準, 令我哋好難忘!

韓屋
尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖