2019-07-11 2256 瀏覽
對上一次食放題已經成年之前,今日口癢癢想嚟一次不羈放縱咁食,即刻簡咗呢間放題。因為裝修好有Feel之餘,亦唔喺間間放題都有松葉蟹同帝王蟹食。上面既紙燈籠、日文小條幅,令到食個用餐體驗好似去左居酒屋咁。首先落左一波刺身order,大部份都正正常常,大大碟冰都可以保到凍,其中厚厚的三文魚口感飽滿,大大條甜蝦而鮮甜絲毫不減。如果你係提早訂位先至來,侍應會比呢張選單你,就可以有一個小火鍋可以order。肥牛同松葉蟹,但sorry肥牛周圍都有得食,今次我要簡呢個松葉蟹。佢預先幫你開左隻蟹,雖然略細,但松葉蟹本身就咁細隻。呢隻蟹口感好特別,食落去D肉係會分開做一條條,同平時香港食開果D結實一大條係好唔同。可惜冇松葉蟹的刺身,否則會更加食到佢獨特既甜香。其實仲有好多配料,栗米、蟹柳、魚糕和生茶都有。特別推介芝士漢堡扒!!!超級好食!!!佢果個煮得岩岩好既程度,外脆內實中間香熱的芝士更加突出,總之一定要試。其他放題店有既野食都一定搵得到,炒蜆、各類壽司手卷,仲有任食唔嬲既燒幔魚,廣島蠔等等。其他值得推介既仲有炒牛柳粒,尤其食日本野果陣,好多野都係食原本既新鮮同香味,反而好少炒埋一碟混合各種食材香味的菜

其實仲有好多配料,栗米、蟹柳、魚糕和生茶都有。

其他值得推介既仲有炒牛柳粒,尤其食日本野果陣,好多野都係食原本既新鮮同香味,反而好少炒埋一碟混合各種食材香味的菜。

食到中間點番呢個來試,會忽然發現佢味道其實都幾複雜。
講真之前已經食得好飽,所以細細地一粒我已經夠,好耐冇享受過食放題果種滿足。
2019-06-21
  • 松葉蟹