2021-08-15 2543 瀏覽
兩個人喺鰂魚涌好肚餓,經過見到間冰室裝修都幾靚,睇完餐牌見到好多嘢食,咁就入去食啦。咁餐牌上面都真係好多嘢食,主菜小食飲品應有盡有,因為好肚餓所以都叫咗唔少嘢食。蕃茄濃湯通粉配牛乳炒蛋,牛肉豬潤叉燒,個蕃茄濃湯真係好濃郁,應該係用咗蕃茄煲咗好耐先可以做到嘅,魷魚炒蛋又係勁滑,啲餸嘅份量一啲都唔少,一個人食都會覺得多,所有嘢加埋真係一流。招牌胡椒豬肚滑雞泡飯,個湯真係好濃郁好重胡椒味,一定要讚下個滑雞,完全食唔出係冰鮮雞嘅味道,好滑,一啖湯一啖飯一啖餸,真係唔好講笑,成件事真係好好食。豬肚份量都唔少,啱晒我!招牌瑞士雞髀,隻雞髀真係好大隻,個瑞士汁同出邊食到嘅好唔同,都幾甜,有少少花椒八角嘅味道,食落都幾特別,加上好入味,所以真係好好食。焗芝士西蘭花,西蘭花有好多,上面有芝士,入邊都有唔少粟米粒,所以食落去己有咬口同埋幾甜,成件事配搭得幾好。紅豆咖啡,美祿脆脆,紅豆咖啡都幾特別,咁咖啡嘅同時亦都食到紅豆,呢個配搭真係未試過,都唔錯。美祿脆脆唔算太甜,係飲美樂嘅時候亦都食到上面嘅美祿脆脆,真係好正。

2021-08-13