香煎三文魚扒定食🍱($168)定食套餐包括香煎三文魚扒、茶碗蒸、蜆湯、日本米飯、凍筍、凍毛豆😋一上枱真係嘩一聲,一黎睇落好豐富,二黎非常有日本感覺,好似返左鄉下咁🤩三文魚扒煎得香脆,油香滿滿,三文魚扒旁會有少少啡色醬,味道有少少似芝麻醬咁開胃,減少油膩感!份量都算唔錯,配埋加左飯素嘅脹卜卜日本米飯,口感堅韌飽滿👍🏻👍🏻配菜方面,蜆湯入面有2-3隻大大隻蜆肉,味精好鮮甜~茶碗蒸熱辣辣,蛋味香而濃郁,最緊要係好滑!有毛豆食其實都係幾驚喜,因為出面比較少店會用毛豆做配菜小食~自家製日式飯團🍙($78)日本飯團本身比較淡味,加入左少量飯素,所以兩個日式飯團分別配左燒芝士和明太子醬一齊食,令飯團多啲唔同味道,明太子醬配飯團比較開胃,而燒芝士🧀就好邪惡,實有一款岩你食!焙茶麻薯山峰蛋糕🍵🗻($68)蛋糕真係好岩打卡用呀!不過個人認為蛋糕本身焙茶味唔算太濃郁,但係質感好鬆軟!切開入面有少少好濃郁嘅焙茶醬,同埋非常之煙韌嘅麻薯,蛋糕加埋入面嘅焙茶醬同麻薯,夾埋一齊食個口感好鬼正!⭐️昭和の富士山🍹 ($68)你冇嘢飲我見到真係即刻影咗唔少相🤩呢杯波子汽水特飲隻天藍色真係冇得輸,上面加咗雪糕同櫻桃,真係靚
香煎三文魚扒定食🍱($168)

自家製日式飯團🍙($78)

焙茶麻薯山峰蛋糕🍵🗻($68)

昭和の富士山🍹 ($68)
你冇嘢飲我見到真係即刻影咗唔少相🤩呢杯波子汽水特飲隻天藍色真係冇得輸,上面加咗雪糕同櫻桃,真係靚到唔捨得飲!波子汽水配埋雪糕好冰凍,近排熱辣辣天氣飲完真係透心涼!

P.s. 呢間cafe岩岩新開,應該暫時未有太多人知住,所以入面坐得好舒服,另外內設兩張榻榻米坐位,手快有手慢冇喇🤣🤣🤣