2020-11-20 928 瀏覽
本身都知原來有好多好嘢食,不過唔知日本菜有邊間好。今日入到黎元朗,特登問住元朗嘅朋友,個個都介紹呢間野川拉麵,咁就好急不及待入嚟試吓啦。個個朋友都話呢間又平又抵食,而且食物又夠新鮮。不過一嚟到,呢度最吸引我嘅係裝修,同埋佢嘅啤酒。佢都有幾多唔同款嘅啤酒咁我就叫咗個奇異果啤酒啦。估唔到飲落幾特別,有少少清新嘅感覺,幾開胃。而且呢度仲做緊優惠,拉 社交平台嘅話就好多嘢都有半價。本身價錢已經夠晒平,而家更加平,唔怪得朋友咁介紹啦。我叫咗幾樣燒物,我個人覺得最推介嘅就係呢個燒蝦。因為啲蝦夠晒大隻,而且燒嘅時間啱啱好,鹽味都好夠。黎到食日本嘢就梗係要試吓壽司啦,我就叫咗油甘魚,甜蛋,三文魚,帶子。估唔到樣樣都咁新鮮,而且帶子仲好大粒添。但係我覺得最值得推介嘅係油甘魚,估唔到咁平都可以咁新鮮,而且仲有少少入口即溶嘅感覺,好似食緊啲高級壽司咁。因為佢個帶子太好味,所以我哋另外再叫咗帶子刺身。又係估唔到咁多咁大粒,都只係60幾蚊咋,平時去凍肉舖買帶子刺身都唔止啦。呢間餐廳真係超平,性價比好高,就算唔係住元朗,我都覺得值得入嚟一試啊。

• 清酒煮活蜆
  • 芝麻雞翼