2020-03-15 759 瀏覽
西灣河大家都會諗起太安樓, 呢度最出名仔多嘢食。 向住鯉景灣嗰邊, 有幾間特色食肆。 今日朋友帶咗我試試 馬六, 佢仲特登約我六點鐘之前, 試下呢度超抵食嘅下午茶。睇下個餐牌真係超抵食,大部分套餐都係50蚊以下, 仲可以加少少錢 配沙冰 或者特飲。😍😍😍😍😍我哋揀咗以下呢幾樣嘢食, 食物分量畀我哋預期中多😚😚😚新加坡喇沙摻摻🍜🌶🍋🦐湯底充滿濃濃嘅椰汁 同埋香料味, 記得加埋青檸個湯底就會更加鮮味。 喜歡馬來西亞 菜嘅朋友都會知道, 摻摻即係米粉+油麵, 真係好鍾意呢個咁特別嘅口感。馬六無骨海南雞飯🐥🍚🥒油飯爽口 夠鹹香, 雖然係下午茶,海南雞分量也不少, 雞肉嫩滑, 跟餐醬料亦都跟足傳統, 有齊曬薑蓉+辣醬+豉油膏, 真係好味。沙巴燒雞古法秘醬撈摻摻🍗🌶沙巴燒雞醃得入味, 外皮炸得香脆脆, 再配埋花生小魚乾 同埋秘製醬料, 非常惹味。另外 加幾蚊就可以 飲🍧椰汁冰,🍹鮮柚子沙冰, 賣相好靚,而且啲沙冰打得好滑。呢餐只係食咗百幾蚊, 真係非常超值。

我哋揀咗以下呢幾樣嘢食, 食物分量畀我哋預期中多😚😚😚

新加坡喇沙摻摻🍜🌶🍋🦐

馬六無骨海南雞飯🐥🍚🥒

沙巴燒雞古法秘醬撈摻摻🍗🌶

呢餐只係食咗百幾蚊, 真係非常超值。

• 新加坡喇沙摻摻
  • 海南雞飯