2021-06-11 763 瀏覽
同呀媽行完街唔知食咩好,記得阿媽話過未食過雞煲,就諗起大鴻輝果到有間食雞煲,一於就試試佢😋✨餐廳座位闊落,亦都設有好多卡位,大家都有私人空間。坐低之後,職員就會問雞煲既辣度。之後就可以用QR code直接落單揀火鍋配料,落單版面非常清晰易用👍🏻我落完單,之後出去拎野飲,返黎d火鍋配料已經到咗。上菜速度極速之餘,成晚亦都冇出現漏單情況,而且份量有跟足落單數量👍🏻👍🏻📍飲品款式超過15款以上,有汽水又有茶,又有d少見嘅飲品。不過就分佈左喺餐廳唔同位置既雪櫃,就好似尋寶遊戲咁搵啱心水既飲品。✨📍雞煲份量足,調味亦都啱啱好,唔會過咸。雖然雞煲唔係任食,不過比既份量係兩個人足夠有餘🤣🤣而我就幾鍾意佢既麻重過辣,就算唔食得辣嘅人都食到。📍試咗多款火鍋配料都有質素,推介自家製響聆、雪花肥牛、白鱔片、蟹棒、炸魚皮同埋芋頭👍🏻👍🏻另外仲有是日海鮮、蝦、羊肉片等等…📍甜品仲有乳酪雪糕,食完熱辣辣嘅雞煲同埋邊爐,食返個涼浸浸嘅乳酪雪糕,超爽!綠茶味乳酪雪糕都幾有綠茶味,仲有多款配料可以自己加,為整個晚餐畫上完美句號👍🏻👍🏻另外仲要讚既係,個爐火力夠猛,唔需要等好耐就滾,完完全全有更多時間食嘢👍🏻👍🏻✨人均唔

人均唔使每人$200 ,有雞煲、又有邊爐,火鍋料選擇又多,又包野飲再有埋甜品。我個人認為性價比真係幾高的一餐🙌🏻🙌🏻
2021-06-10
  • 雞煲