趁星期一出去開會可以提早放工,上星期已經book定餐廳約定女朋友食飯🍽我地約埋喺荃灣港鐵站B1出口等,行過去10分鐘唔使就到。特登book呢間餐廳主要係因為最近見到有朋友過嚟食,話有斧頭扒+豬手任食,仲可以無限追加$10隻生蠔!放題$298/位,除咗斧頭扒,豬手,仲可無限追加五款小食 : 脆炸春卷,胡麻雞絲沙律,芝士西蘭花,脆炸魷魚圈,香辣雞鎚,更附送蒜蓉包同餐湯。📣放題限時兩小時,記得提早至少一日訂座🚩七點左右入座率已達七成,睇嚟唔少區內人都走嚟開餐。除咗放題,呢到都有晚市套餐提供,仲有各款小食,特飲,手工啤酒,甜品等。一坐低,店員好快手set好位同提供menu,仲提醒我地個斧頭扒大約要等15分鐘,揀好幾成熟同要咩汁(蒜蓉/黑椒/燒汁),盡早落單爭取時間快啲上菜。斧頭扒大約15分鐘左右上枱,果然大大份好霸氣!火喉掌握得好,外皮略帶焦香,肉質柔軟易切,顏色粉嫩,入口油脂甘香豐富,非常juicy,帶骨嘅斧頭扒牛味特別濃郁,鮮味🤤豬手烤焗至外皮香脆,肉質保持粉嫩幼滑👍🏻咸度適中,口感比出面食到嘅更為鬆化🤤芥末蜜糖醬,香甜不辣,好開胃。伴碟嘅薯條外脆內軟👍🏻蒜蓉包亦係誠意之作,蒜味香濃,外皮

📣放題限時兩小時,記得提早至少一日訂座🚩

斧頭扒大約15分鐘左右上枱,果然大大份好霸氣!

芥末蜜糖醬,香甜不辣,好開胃。

伴碟嘅薯條外脆內軟👍🏻

蒜蓉包亦係誠意之作,蒜味香濃,外皮烘得香脆👍🏻
忌廉湯夠熱,配蒜蓉包啱哂!
我地仲叫咗一人一杯黑牛👏🏻
五款小食都做得有水準,不過我地都係最鐘意食熱辣辣嘅芝士西蘭花,焗芝士仲可以做出拉絲效果,非常滋味。
🍽
呢日我地努力食放題食物冇追加到生蠔🙈見到隔離枱嘅生蠔新鮮大隻,仲追加咗幾轉,我地打算下次再嚟試下😋
2019-05-06