今日喺尖沙咀玩,所以就要食晚飯,我哋就嚟咗呢一間同行友人推薦嘅餐廳,之前都有聽過呢間餐廳,但係就未嚟過,今次嚟到真係一個好好嘅體驗啊!我哋唔算特別肚餓所以都唔係叫咗好多嘢,但我覺得好滿足,除咗嘢食好食,環境亦都係非常好,有好多好得意嘅裝飾,而且安排俾我哋嘅位置都非常好坐得好舒服!感覺上餐廳真係有用心去設計裝修環境!我覺得呢支水好特別,我好鍾意呢個樽,因為好有feel,好似好Vintage咁!呢個係餐巾,我覺得好靚個print好特別!🍋青檸蜂蜜梳打 $46呢個係同行友人嗌嘅飲品,我覺得超級有特色,因為佢好似做實驗咁,可以玩,好有趣味性,而且味道亦都唔差!🍵非一般一般檸檬果皮烏龍茶沙冰 $48呢個係我嗌嘅,我覺得還可以,第一啖係非常之解渴,有少少酸味但係都飲得出有烏龍茶嘅味道,但飲到底我就有少少唔開心,因為佢果皮味好重而且真係食得出果皮,我唔係特別鍾意果皮但係都叫咗,所以其實如果鍾意果皮,應該會覺得OK,係真材實料嘅表現!🍗蜜糖芥末雞翼 $68因為我哋其實唔係好食得辣,所以覺得呢個雞翼意外地比我哋想像中更加辣,因為坊間嘅蜜糖芥末都通常調得比較甜,辣味係冇咁重,但呢一個真係食得出辣係比甜味更

呢個係餐巾,我覺得好靚個print好特別!

青檸蜂蜜梳打

🍋青檸蜂蜜梳打 $46

非一般一般檸檬果皮烏龍茶沙冰

🍵非一般一般檸檬果皮烏龍茶沙冰 $48

蜜糖芥末雞翼

🍗蜜糖芥末雞翼 $68
因為我哋其實唔係好食得辣,所以覺得呢個雞翼意外地比我哋想像中更加辣,因為坊間嘅蜜糖芥末都通常調得比較甜,辣味係冇咁重,但呢一個真係食得出辣係比甜味更加出,好彩我哋有嗌飲品,不過其實我覺得炸得OK,味道亦都係OK嘅!

芝士粉薯條

🍗芝士粉薯條 $45
呢份薯條我哋叫咗細份,但一上枱比我想像中更加多,所以我覺得好抵食,好滿意,啲芝士粉我覺得味道偏甜,配上炸得啱啱好,而且好熱嘅薯條,我覺得係超級好食!

有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
🍝有蟹Go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $128
呢個意粉嘅名真係令人好尷尬,不過我覺得趣味性十足,叫餐嘅時候我哋兩個都唔夠膽嗌呢一個全名,因為真係好playful,不過都係好fun嘅體驗!我覺得呢個意粉真係超級正,首先我超級鍾意食扁意粉,而佢調味亦都啱啱好,我甚至可以唔食餸,但都一定要食啲意粉,佢係我鍾意嗰隻偏硬嘅意粉,而且配上好多好多好多嘅蟹肉同埋少少蟹子我覺得真係好好食呀!大家如果想食意粉一定要嗌呢一個!

2021-04-10
青檸蜂蜜梳打