2020-05-13 1724 瀏覽
疫情嚴重,餐廳都各出奇招吸引多d客人,而呢度既優惠非常抵呀!原價$599既炒蟹而家只係半價咋😍其餘小菜都一律半價😜我地一行三人趁機試多幾碟小菜先黎得翠林辣蟹舫,當然要試下招牌炒蟹啦🦀淨係炒蟹都有幾種口味,分別係避風塘香辣蟹,蟹醬焗香辣蟹,黃金流沙蟹同黑白胡椒蟹。我地一致決定食避風塘辣蟹!上枱擺盤非常有中國特色,好似以前宮廷d送食物籃咁😂蟹肉份量都幾多👍拎住蟹腳慢慢食,好香好脆😜蟹肉一梳梳新鮮大大隻蟹鉗已經拆殼👍一拎起就食得啦,大大啖肉😋薑蔥魚雲煲平時好少食魚雲,見到都有d手足無措唔知點食添😂相反朋友就好鍾意食啦,雖然冇咩魚肉, 至在損下損下食魚皮同啖味😋 薑蔥炒得好香口,如果再少d油就好啦。素豆腐食咁多肉點都要叫d蔬菜先健康架嘛☺️簡單地有雲耳,茹類同豆腐。豆腐滑捋捋,配上爽口的茹類。味道唔會太清淡,醬汁好香濃😋驚喜永遠都係最後先出現!完全估唔到炒飯咁有造型😍魚仔超可愛,粒粒蟹籽刻畫出魚尾同魚鰓。炒得粒粒分明,乾身唔濕👍除左普通白米,仲用左糙米更健康

蟹肉份量都幾多👍拎住蟹腳慢慢食,好香好脆😜蟹肉一梳梳新鮮

大大隻蟹鉗已經拆殼👍一拎起就食得啦,大大啖肉😋

薑蔥魚雲煲

素豆腐