2019-05-02 1971 瀏覽
🧐從來都唔鐘意食中式包嘅我,對呢間little bao 本來沒什麼興趣,不過見男朋友超讚,又陪佢食一次啦。驚喜小食炸薯條,撈左啲黑松露醬之餘仲有菇,pickle,炸洋蔥同埋一粒粒好香口又林林地嘅黃豆。一啲你諗唔到放埋一齊會咁好味,咁特別嘅食材配搭😍 好花心思(有構思)嘅食譜。我覺得佢係一碟小炒多過薯條。素食burger ,eee原來啲餡同頭先食個薯條入面嗰啲餡係類同,不過咁好味,食多少少都冇壞。至於我至憎食嘅中式包,原來配搭上咁濃味嘅餡料,都幾好,而且好易吸收哂啲汁。另一款炸雞burger ,有我最鐘意嘅coleslaw ,好好味好多肉汁,食嘅時候要好小心 ,唔係會燙親個咀小食,牛肉鍋貼😍😍😍又係另一驚喜之作,牛肉餡竟然係好似pullpork 質感嘅牛肉,應該係慢煮/燉,好有心機同誠意,而且好好味。下次再來一定會再點呢樣!

2019-04-05