餐廳: 越瀧棧
資訊:

今日去開粉嶺探朋友佢話想食越式嘢朋友又仲擔心緊疫情就決定買越南野上去佢屋企食喺OpenRice見到呢度都幾多好評就決定揀呢度我本身想叫海南雞飯但賣晒睇嚟好好食 下次有機會再嗌所以就叫咗個蝦頭膏海鮮炒飯因為不嬲都幾鍾意蝦膏味佢就揀咗個越式豬肉炒河本身想嗌檬粉但係賣晒睇嚟呢度都幾好生意咁多嘢都賣晒再嗌多咗個軟殼蟹米紙卷share食總共四大嚿軟殼蟹超大隻 亦有好多配料例如花生生菜如果粉味太重會覺得米紙卷個味有啲寡但今次軟殻蟹撐爆成個米紙卷令味道提升左好多🤤🤤不過有種香草定調味料比較濃味我就唔太鍾意😢海鮮炒飯入面有啲魷魚 蜆仔都有微微嘅蝦膏味不過就冇想像中咁濃味份量好大份一個人好難食得曬😂至於豬肉炒河朋友就話比較淡豬肉可以腍啲😂😂我仲嗌多咗杯珍多冰珍多冰椰汁味濃就算用咗啲冰都仲飲到椰汁味不過下面嘅斑蘭粒粒就唔太食得到味道🤓
今日去開粉嶺探朋友
佢話想食越式嘢