2017-06-06 412 瀏覽
突然好想食紅薯粉,好中意佢煙煙韌韌,食一大碗都唔會感到飽飽滯滯,高纖低脂既薯粉仲有好多好處,營養價值好好維他命B,C,鐵質等等,仲會刺激腸道,增強蠕動。麻辣,酸辣我通常都簡酸辣,滇川既酸辣湯底好濃酸辣度調得好,有5款辣度(大,中大,中,中少,少辣)*叫左兩碗酸辣紅薯粉(少辣)已配有:炸醬,酸菜,花生,芽菜$26,加豬紅$7,蘿蔔$7,附送既配料不少呀,好似加左幾款餸咁,之前第一次食我以爲比錯我,我話:我無叫炸醬呀,原來我無睇menu的細字有附上幾款配料,紅薯粉食極都有仲煮得剛好,唔會未熟太硬或太耐口感變了,豬紅入哂味,好滑呀,蘿蔔又甜又多汁,仲好大舊。*加凍檸茶$6茶底唔澀,食野唔加杯檸茶點得😜*另一碗加韮菜$7,紅腸$7,蘿蔔$7,好嫩既韮菜,夾埋酸辣湯一齊食好吸味,紅腸外皮脆卜卜入面軟熟.搵到間好食既酸辣紅薯粉,下次要試下其他餸(e.g.豬大腸,煙鴨胸,豬潤)

2017-06-05
  • 酸辣紅薯粉