2019-10-08 172 瀏覽
一直都想試嘅Burgeroom但一直都冇機會,咁岩今日half day off,女友又話想食薯條,於是同佢黎到cwb試。下午兩點幾,好多空位。女友太餓,叫左Double decker,我就睇食評叫左Portabello burger,同埋Truffle fries。上菜好快,5-10分鐘就有。Double decker係雙層牛肉Portabello係大啡菇加一塊牛,食得出菇味,有口感。Burger本身唔錯,牛味幾出,每塊都有3-4cm厚,熟度岩岩好,一禁d肉汁就出曬黎,不過女友覺得兩塊burger一齊會太鹹不過,我稍嫌煎得唔夠火候,冇smoky flavour,但整體唔錯,如果底面再煎燶d就好。Truffle fries 冇想像中特別,truffle味唔出,芝士係cheddar幾夾但有d太”傑”搞到分配不均。薯條連皮炸,切得厚身,但唔係太脆,seasoning都差少少。如果lunch食其實都係建議加30蚊加個普通薯條加飲品算,點蕃茄醬/芥末都唔錯。整體黎講,係銅鑼灣黎講算係抵食夾大件。

Double decker係雙層牛肉
Portabello係大啡菇加一塊牛,食得出菇味,有口感。

整體黎講,係銅鑼灣黎講算係抵食夾大件。
2019-10-08