2020-11-09 119 瀏覽
〖 元朗篇 -- 番茄師兄 〗⁣⁣⁣⁣⁣💛 超吸引滑蛋同茄湯 🍅⁣⁣🍅 犇犇有禮番茄濃湯麵 (烏冬) + 炒滑蛋 -- $79 + $5⁣🥤 原味樽仔奶茶(凍) -- 跟餐 + $18⁣⁣💛 咁出名嘅黃店相信唔使多介紹,睇相真係吸引到喊😭 嗰隻炒蛋靚到呢... 同埋餐廳入面貼滿其他黃店嘅野食,可以同朋友挑戰下自己食過/識得幾多間!⁣⁣🍅 番茄湯底真係好正,佢係濃湯,我平時喺其他地方都唔多會叫番茄湯底,我仲諗緊會唔會酸,完全無,係一個好清甜,有番茄蓉得尼好濃味嘅茄湯,我仲擔心會唔會話太淡,啲烏冬無味,但係又唔會喎,啖啖烏冬都好濃嘅番茄味😭⁣⁣🥚 跟住係炒蛋!無野講!自己睇相!啊啊啊啊啊好想再食😭😭😭 然後就係牛肉,有三款,分別係新鮮牛面頰,新鮮牛坑腩同新鮮崩沙腩,我覺得牛面頰同崩沙腩真係超好食,口感perfect! 但係牛坑腩唔知係咪我太早去食(11:30),仲未煮腍,所以真係好韌,我啲老牙... 真係成碗嘅敗筆,不過都仲係好幸福😭🤤⁣⁣🥤 樽仔奶茶就不過不失啦,都幾好飲,18蚊尼講還好吧。🙆🏻‍♀️ 睇完相肚餓就快啲去食啦 GO GO GO 🏃🏻‍♀️🏃🏃🏻‍♀️🏃⁣⁣💰 人均消費: $5
〖 元朗篇 -- 番茄師兄 〗⁣
💛 超吸引滑蛋同茄湯 🍅⁣

🥤 原味樽仔奶茶(凍) -- 跟餐 + $18⁣

犇犇有禮番茄濃湯麵

炒滑蛋

崩沙腩

🥤 樽仔奶茶就不過不失啦,都幾好飲,18蚊尼講還好吧。
樽仔奶茶

💰 人均消費: $50-120⁣

~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ •⁣⁣⁣⁣
📈 評分⁣⁣⁣
⁣⁣⁣
💗 幸福感: 9/10⁣⁣
🤑 抵食程度: 7.5/10⁣⁣⁣
👩🏻‍💼 員工服務: 8/10⁣⁣⁣
🪑 餐廳環境: 8/10⁣⁣⁣
⏳ 等候時間: 我去嗰陣餐廳剛開門,所以較少人,等了約10分鐘。⁣

✏️ 整體評分: 8.5/10⁣
📌 地址: ⁣⁣⁣⁣
📍元朗擊壤路9號金寶大廈地下4號舖⁣

📌 其他分店地址: ⁣

📍 深水埗基隆街255號地舖⁣

~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
💛每次消費都係一次選擇,當你選了沒表態的店,就是放棄了一次懲罰黃店的機會。請盡能力幫襯黃店。⁣⁣⁣⁣
2020-10-27
犇犇有禮番茄濃湯麵