餐廳: 大家樂 (顯徑商場)
資訊:

今日我哋兩個人去大家樂食飯,本來諗住每人叫一碟飯當晚餐,點知行到去cashier嘅時候,見到大大張海報寫住 <檸檬他他醬烤雞超值二人餐>$92。當時我就心諗,$92除返兩個人,每人都係40幾蚊,而且仲有得飲特飲雜果賓治,叫呢個餐抵喎!於是就即刻轉軚叫咗呢個檸檬他他醬烤雞套餐有驚喜,有驚喜!好耐未試過食大家樂會覺得食得開心滋味 呢個餐$92,內容都相當豐富 ,有一隻烤雞,兩份粟米,仲有肉醬意粉,兩塊薯餅同埋兩杯雜果賓治,呢個份量話係三人餐其實都OK除咗份量豐富之外,味道方面都已經超出左我對<大家樂>呢三個字嘅期望 隻烤雞真係好得!烤雞皮好薄脆,雞肉係出奇地鮮,嫩,滑,烤雞本身嘅味道已經好正,根本唔洗點醬汁都食得滋味就算你話俾我知佢係冰鮮雞,我都唔會信,絕對係新鮮雞嘅味道蘑菇肉醬意粉亦都做得恰如其分,但係就略嫌蘑菇份量偏少左啲啲話晒佢海報上面係寫住蘑菇肉醬意粉,咁我自己會覺得蘑菇都係主角,所以主角嘅份量多番少少就會比較貼題薯餅我哋係食完隻雞先至享用,擺左10分左右,仍然都係好香脆。但係坦白講就冇麥當勞早餐薯餅做得咁好,大家樂呢塊比較厚身同埋乾,不過仍然係屬於

有驚喜,有驚喜!好耐未試過食大家樂會覺得食得開心滋味

就算你話俾我知佢係冰鮮雞,我都唔會信,絕對係新鮮雞嘅味道

檸檬他他醬烤雞

蘑菇肉醬意粉亦都做得恰如其分,但係就略嫌蘑菇份量偏少左啲啲

薯餅我哋係食完隻雞先至享用,擺左10分左右,仍然都係好香脆。但係坦白講就冇麥當勞早餐薯餅做得咁好,大家樂呢塊比較厚身同埋乾,不過仍然係屬於可接受嘅程度👌🏻

而雜果賓治就好冇話做得特別出色,如果雜果嘅份量多番啲會更加好
但係就呢個餐嘅價錢來講,可以包括到兩杯雜果賓治我覺得係好滿意。(因為我見到餐牌上面如果你選擇一個普通嘅飯要加大概好似係$8左右,先至可以轉到雜果賓治)

成份餐如果你叫我揀一樣做得最唔好嘅食物,我會揀燒粟米
燒粟米燒過龍啦,已經失去左粟米飽滿多汁同埋甜嘅特色,而且牛油過多,呢方面係有啲失望嘅。

雖然呢個餐佢係有做得不足嘅地方,但係整體嚟講,我食完之後係覺得係開心抵食嘅

檸檬他他醬烤雞