餐廳: 百芳池上便當 (太古城中心)
資訊:

2022-01-08 302 瀏覽
鹽酥雞肉燥乾拌麵 $79(by 外賣平台)⭐️⭐️鹽酥雞就炸粉比較多,雞既脂肪都多,感覺就有啲油膩,重有佢既椒鹽味唔夠重,感覺只係食緊一粒普通無味既炸雞,而唔係鹽酥雞。而面既質感十分冧身,由於我箍緊牙,食唔到太硬既野,所以我覺得個面都幾好食既,但正常人應該就會覺得個面太冧。而肉燥既汁完全唔夠,撈既時候有一半既面都會係白色無咩味既,要食既時間自己揾d有味夾埋白色既一齊食先得。而肉燥粒食完都唔覺有食過,見都唔係好見到,可能見得兩三粒。佢收成接近80蚊,但係呢個質素,我就覺得唔ok 啦。Ps此圖為已剪開左既雞粒珍珠奶茶 微糖 少冰 $26🌟🌟🌟其實我平時飲開半糖既,但之前都有飲過覺得太甜,所以今次再試下微糖。雖然感覺都係甜左少少,但都比上次好好多。可能係因為佢珍珠用糖水煮,帶埋入去杯奶茶度,所以就會甜左少少啦。微糖會飲到甜味之餘重會有茶香,而珍珠都有好多好多,飲完一杯我都覺得飽啦。下次會再試下無糖,睇下會唔會啱個甜度啦!

鹽酥雞肉燥乾拌麵 $79(by 外賣平台)
⭐️⭐️
Ps此圖為已剪開左既雞粒