2019-03-01 58 瀏覽
同個同學因為要去中央圖書館搵資料去到附近,見未食lunch就係諗住行入大坑搵下有乜嘢好食,一行入去大坑,就俾嚟間鋪門口個外賣部吸引左,感覺好pro,於是就試試佢入去坐低左,發覺嚟度好文青feel,以白色裝修為主,好簡約,好舒服無論外賣定堂食,飲品都係嚟個位度冲,其實佢佔左鋪位的四分一,令我覺得更pro!Signature Caesar carbonara with crispy Parma ham- Parma ham整到勁薄到脆,感覺有點似台灣的豬肉紙,,水波蛋熟到剛剛好半生,每條扁意粉也沾上了醬汁,而且火箭菜令成個意粉的膩度減低,增加了清新感House係all day breakfast 個名,沙律菜爽,啡菇香,炒蛋滑,煙肉脆,紐倫堡腸彈,煙三文魚好味,焗豆非罐頭,仲有個多士先搽了香草牛油再配上牛油果醬,perfect matchTwo men-兩件pancake加兩球home made雪糕,pancake好厚身,好重牛油味,配合雪糕一齊食的冷熱交替感覺好正Double expresso-圖中所見全是咖啡面充滿crema,表示咖啡豆超新鮮,好似係自家烘焙,而佢酸度比較高,coffe

House

Two  men

Double expresso-圖中所見全是咖啡面充滿crema,表示咖啡豆超新鮮,好似係自家烘焙,而佢酸度比較高,coffeeholic應該會非常喜歡

Double  expressso

Iced matcha latte-同學仔係抹茶控,佢話抹茶味頗濃
而我見到咖啡師很用心調製,因為本身抹茶分唔易溶,佢先要撩攪拌一輪長時間,先再加糖加奶

Iced Japanese latte  (matcha)

總結,此店全部都好多多食,而且價錢超值,佢d size都頗大份,如果女仔嚟食可考慮share
House
Two  men
Double  expressso
Iced Japanese latte  (matcha)