2019-10-01 1297 瀏覽
平時都有去呢區搵食,朋友發現這裡有個超抵食廚師發板,餐廳闊落,座位都寬闊,環境舒適,在這裡享受一個9道唔同口味嘅廚師發板,亦可以欣賞到不同師傅嘅手勢!前菜有三款,香滑嘅柚子豆腐、脆炸宮崎澤蟹,入口十分香脆可口、紅菜頭漬物,入口開胃醒神!是日沙律,海葡萄貝柱沙律, 海葡萄爽口清新,加埋爽口沙律菜同埋鮮甜貝柱!刺身有廣島蠔,入口肥美爽口、薄切間八魚、肥味中拖羅、還有爽口彈牙赤蝦四款!接住壽司四件,赤身入口魚味較濃郁、亦有爽脆口感嘅平池、新鮮爽口嘅活赤貝、同埋最愛嘅海膽魚籽,味道鮮味加埋在口中爆開嘅魚籽十分有口感!再來卷物,由日本富山灣出產嘅白蝦配吞拿魚茸手卷,外脆嘅紫菜卷住足料嘅白蝦配吞拿魚茸真係啖啖都有料,十分滿足!燒物係西京燒比目魚,入口香滑軟熟,外面燒得比較香口,但內裡十分軟熟,十分好味!楊物海老天婦羅,大大隻,入口啖啖肉,肉質夠晒彈牙!吸物鮮魚湯,味道鮮甜,湯內還有蜆肉,十分足料!最後甘味就係香滑黑芝麻雪糕!一個價錢就可以享受到呢個廚師發板之餘,還品嘗到不同嘅食材,真係十分超值!我估要同朋友食得好又要抵,這裡絕對係推介之選!

楊物海老天婦羅,大大隻,入口啖啖肉,肉質夠晒彈牙!

吸物鮮魚湯,味道鮮甜,湯內還有蜆肉,十分足料!

最後甘味就係香滑黑芝麻雪糕!