上次同朋友試過中環分店嘅太陽芝士炸雞, 食過番尋味, 近排Sodam Chicken仲將呢期大熱嘅鹹蛋crossover 炸雞, 今日就嚟到銅鑼灣分店試下啦。   滋味二人套餐, 有炸雞、薯條、水冷麵, 仲有兩杯嘢飲, 我哋三個人加個pizza, 加杯嘢飲就已經好夠啦。炸雞點雙拼就可以試到兩款不同口味, 我哋就當然揀近期至hit嘅黃金鹹蛋 & 檸檬柚子味啦。一上檯金黃色嘅炸雞顏色極之誘人。食落外層鬆化, 脆薄, 裏面嘅雞肉嫩滑多汁, 仲係無骨, 啖啖肉添。雞塊上除咗鹹蛋黃油之外, 仲伴有鹹蛋黃顆粒, 入口鹹香味非常突出, 實在不能錯!檸檬柚子味雖然無鹹蛋味咁出眾, 但帶來清新甜美感覺, 同樣美味可口。雖然炸雞係呢度嘅主角, 但pizza亦非常值一試。薄餅餅底厚度適中, 邊位烤乾, 口感勁脆, 餡料足, 又唔會太多醬, 十分有水準。薯條即叫即炸, 熱度十足, 配上紫菜粉就係無敵嘅組合。食完炸嘢配返個冷麵, 見到都透心涼啦。冷麵湯底冰涼帶酸, 清爽解膩。值得一提, 餐廳環境開揚, 光線充足, 而且入座並無限時, 我哋3個人坐足一整個晏晝, 飲飽食飽, 就去附近大肆 shopping, 夠

雙拼炸雞 (黃金鹹蛋)

一上檯
金黃色嘅炸雞顏色極之誘人。
雙拼炸雞 (檸檬柚子 & 黃金鹹蛋)

雙拼炸雞 (檸檬柚子)

千島加勒比薄餅

雖然炸雞係呢度嘅主角, 但pizza亦非常值一試
紫菜薯條

薯條即叫即炸, 熱度十足, 配上紫菜粉就係無敵嘅組合

水冷麵

食完炸嘢配返個冷麵, 見到都透心涼啦
。冷麵湯底冰涼帶酸, 清爽解膩。
蘋果汁、柚子梳打、椰青水

值得一提, 餐廳環境開揚, 光線充足, 而且入座並無限時, 我哋3個人坐足一整個晏晝, 飲飽食飽, 就去附近大肆 shopping, 夠曬寫意呀

雙拼炸雞 (黃金鹹蛋)
雙拼炸雞 (檸檬柚子)
千島加勒比薄餅
水冷麵
蘋果汁、柚子梳打、椰青水
  • 雙拼炸雞(黃金鹹蛋)
  • 雙拼炸雞(檸檬柚子)