2021-01-15 19 瀏覽
經過尖嘴The one正好想飲野,被「茶墨」的裝修吸引了。飲品的外表好吸引,好似在畫山水畫,每杯都似係一幅畫,似乎這店推介的是「水墨風」系列。不過我見士多啤梨雪糕奶昔外表都好吸引呢,所以點了這個。賣相真的不錯,有水墨畫feel,本來以為雪糕同奶昔分開,點知原來係用雪糕做既奶昔。要了少甜,真的只有少少甜。奶昔好夠凍,有少少沙冰感覺。重點係好大杯,最後飲唔晒,建議兩個人share。加$28可以有件cake,揀左件梳乎厘芝士蛋糕。細細件,不會太飽,芝士味不會好濃,配熱飲應該會好啲。個外賣盒好靚呀,唔捨得丟。店內還有gelato可食,如果下次唔飲野就可以試雪糕。味道有7種呢。另外仲有茶葉賣,外形同樣夠特別!

士多啤梨  雪糕奶昔

梳乎厘芝士蛋糕

個外賣盒好靚呀,唔捨得丟。

另外仲有茶葉賣,外形同樣夠特別!
外賣自取