2017-08-16 663 瀏覽
荃灣美食多蘿蘿,真係揀食乜都揀到頭痕今日既然行經荃昌中心,咁就梗要食佢呢度最多人排隊既漢堡啦好彩去到有最後一張雙人枱,雖然係店外位置,但都唔駛怕會被職員忽視,因為店舖係全透明玻璃,職員完全可以睇到店外客人既情況餐牌好簡單,只有漢堡同飲品資料,如果想食其他食物如意粉,就要睇店內既Blackboard啦我點左個經典牛堡配薯條同蜜糖雲呢拿甘菊茶朋友點左個沙嗲雞堡配薯條同凍朱古力左蜜糖雲呢拿甘菊茶 ($23) & 右凍朱古力 ($32)蜜糖雲呢拿甘菊茶用個透明壼裝住,Café Feel見到原來係茶包沖出黎有少少失望,雖然無蜜糖既甜味,但個茶好香凍朱古力就係朱古力味,無咩特別經典牛堡 ($45)內有漢堡牛扒、蕃茄片、芝士、酸青瓜、沙洋蔥、沙律菜漢堡用料豐富,一D都唔姑寒;酸青瓜都有好多塊;漢堡扒比快餐店厚身得多,不過略嫌牛味比其他食材蓋過左另外,漢堡既料有好多都係汁水較重既食材,食果陣唔止成手都濕哂,就連包底都已經濕埋薯條係新鮮炸出既有皮粗薯條,灑上少少鹽,外脆內軟,薯味充足!! 比漢堡更吸引我 (請願諒我呢個薯怪)沙嗲雞堡 ($45)內有沙嗲雞扒、蕃茄片、沙律菜呢個反而比味道平平既牛堡更有驚喜
荃灣美食多蘿蘿,真係揀食乜都揀到頭痕

今日既然行經荃昌中心,咁就梗要食佢呢度最多人排隊既漢堡啦

我點左個經典牛堡配薯條同蜜糖雲呢拿甘菊茶
朋友點左個沙嗲雞堡配薯條同凍朱古力

左蜜糖雲呢拿甘菊茶 ($23) & 右凍朱古力 ($32)
左蜜糖雲呢拿甘菊茶 & 右凍朱古力
蜜糖雲呢拿甘菊茶用個透明壼裝住,Café Feel
凍朱古力就係朱古力味,無咩特別

經典牛堡 ($45)
經典牛堡配粗薯條
內有漢堡牛扒、蕃茄片、芝士、酸青瓜、沙洋蔥、沙律菜
經典牛堡
漢堡用料豐富,一D都唔姑寒

沙嗲雞堡 ($45)
沙嗲雞堡
內有沙嗲雞扒、蕃茄片、沙律菜
呢個反而比味道平平既牛堡更有驚喜

首先同牛堡一樣,用料唔姑寒
,雞扒大大塊,唔乾唔韌,重點係有少少辣,幾惹味

漢堡濕既問題無牛堡咁犀利,而且可以一啖咬到哂每一層 (咁樣先叫食漢堡
,分開幾層幾層咁食,邊過癮架)

總結,價錢合理,可以一試再試
2017-08-12
經典牛堡配粗薯條