2023-05-06 312 瀏覽
星期日想搵個靚靚餐廳,坐得舒舒服服咁食個下午茶, 去到南浪一帶,發現果一頭開左幾間有室外坐位的餐廳,價錢都偏高。大部分都無下午茶套餐,全部食物、飲品都係散叫。我叫左2杯飲品,加2份雞翼。雞翼一份6隻,係同一個口味,如果想試多一個口味就要叫2份,其實6隻一份真係有d多,因為全部都有層炸左嘅脆皮,每隻都肥肥的、脹卜卜、好大隻。我試左咸蛋黃味及咸檸檬味。咸蛋黃味雞翼係真材實粒嘅,食到咸蛋黃粒,咸蛋黃出油所以炸完有小小起泡,正常。味道唔會太咸,幾香幾好味。雞翼外脆内軟,仲保留住雞翼嘅肉汁,即叫即炸,雖然等得比較耐,但係口感超正,等耐d都值得。另一款咸檸檬味係咸味加酸酸甜甜味的,在炸皮上淋左甜酸醬,所以無咁脆,非常重口味,真係好酸,我呢個味道有新意,但真係覺得一般,下次唔會叫。飲品揀左熱mocha, 咖啡味偏苦,唔夠朱古力味。另外,鮮果沙冰,好正!總價$150,12隻雞翼加2杯drink, 算好貴。

總價$150,12隻雞翼加2杯drink, 算好貴。