其實呢間食過一次,但再食過一次之後就真係要寫食評,因為真係幾好食。首先,元朗鋪頭既地方真係太細,只有兩邊用木造既小小吧枱。我同朋友是舖頭那兒吃的,感覺上都幾迫下。我地兩個人就點左個豬肉蓋飯,泡菜湯,同埋一個泡菜湯飯。豬肉蓋飯:食過第三次,份量超大,加上我作為飯桶達人,係好介意撈飯既"送"用汁究唔究令所有白飯都沾上。今次都無令我失望,豬肉唔會太老,唔會好似香口膠咁,我懷疑佢根到本就係好味既豬頸肉,但又唔似。佢既辣度唔會好辣,剛剛好,唔食得辣既人,只要配埋一罐韓國汽水就食到。泡菜湯飯:佢呢個湯真係辣果隻,更正,應該係話佢既泡菜非常之辣。因為我另外點既泡菜湯,係一模一樣。好老實,呢隻泡菜辣度是高過酸度,我麻麻地。不過如果無咁辣既話,個湯飯一流。其實小菜就未試過,未知份量同味道,不過我推介豬肉蓋飯俾大家。

首先,元朗鋪頭既地方真係太細,只有兩邊用木造既小小吧枱。

我同朋友是舖頭那兒吃的,感覺上都幾迫下。

我地兩個人就點左個豬肉蓋飯,泡菜湯,同埋一個泡菜湯飯。

豬肉蓋飯:

泡菜湯飯: