日式燒肉專門店牛太,第一眼就望到個環境覺得好正,帶有日式風格,以單點精緻的美食令人印象深刻。牛太會提供剪刀、生熟燒肉夾。我地揀咗豪華燒肉放題,放題包不同牛肉等級和部位,有些有醬汁燒,有些鹽燒,燒成之後可以加點自家特製的醬油,有三款選擇那麼多。自己用手機落單,方便快捷,真的很期待!前菜: 泡菜白菜、涼拌菠菜、冷枝豆、日式凍豆腐、芥末八爪魚味道正常,不過不失。極上厚切牛舌:烤到7-9分熟依然軟嫩多汁,爽口彈牙,幾入味!燒完不用落醬油已經夠濃味。上級封門柳油花分佈均勻,口感軟嫩,脂肪與肉比例剛好,油脂偏多,牛味十足。上級腹胸扒有咬口,口感極佳,牛味又濃又香,卷新鮮生菜可以減少油膩感,不需再沾醬就很美味。澳洲產和牛五品盛合十分推介,樣樣都有,色澤鮮豔,口感帶脂香之餘好重牛味,絕對值得一試,澳洲和牛更是入口即溶呢!豬頸肉燒得十分香,有咬口,啖啖肉。美式大肉腸外皮香脆煙韌,香草調味不錯,香口美味。燒雞腎串次次去燒肉店都要食返幾串過下口癮,切得夠厚,唔會有腥味,而且好易咬。鹽燒手羽:大大隻雞翼,雞皮都脆卜卜,肉汁耿緊鎖住。原隻魷魚仔 內藏很多水份,口感不會太韌,超香的~牛油金菇鍚紙兜裝住,燒得方便。
牛太會提供剪刀、生熟燒肉夾。我地揀咗豪華燒肉放題放題包不同牛肉等級和部位,有些有醬汁燒,有些鹽燒,燒成之後可以加點自家特製的醬油,有三款選擇那麼多。
自己用手機落單,方便快捷,真的很期待!

甜品任食,鯛魚燒(有紅豆、奶油餡)是一大特色!!
鯛魚燒外皮香脆,內裡吉士奶油飽滿又甜美。還有甜燒牛油蕃薯仔、特色燒香蕉、燒棉花糖等等。。。
Movenpick雪糕每人一杯,我揀左朱古力味,正~

飲品方面選擇唔算太多✨有可口可樂、烏龍茶等等。。。呢個價錢真係唔錯,重點是不同嘅牛肉部位非常之高質素,樣樣都試到,值得一試。