2017-10-09 3720 瀏覽
由於賴生今日係新界區有野做既關係,體貼既屈小姐今日都專程入到黎陪賴生,做野之前當然要注入足夠既能量,同時又要獎賞下呢個咁體貼既女朋友(有小小作感冒都專登過黎陪賴生,辛苦你了),所以賴生一早就訂左位帶屈小姐去Yoho Mall新開既Outback食牛扒同黑糖包!(2款都係屈小姐喜愛既食物)黎到Yoha Mall 1期2樓,係正C.S.Counter正對面,就見到Outback既outside seating,座落正係商場正中間,其實都好容易搵到! 係呢度有個貼士比一比大家,因為Yoho Mall既outback都幾多人食(特別夜晚),假如你唔想等咁耐,梗係打電話訂左座先啦,如果都full左,有一個方法可以快少少拎到位,就係用設立於係商場唔同位置柱上既電子商戶指南,入面可以拎飛先,選擇outback之後,輸入人數,再用手機影到張飛既號碼,就可以當排左隊拎位,而且部機仲會顯示埋現時既叫號,方便你因番時間過去嫁!!聰明既屈小姐一早就提左賴生訂位啦 今次就坐內廳,樓底超高,空間感好大! 而賴生同屈小姐仲坐到卡位添,好舒服同闊落,正! 賴生仲留意到今日有好多Family一家大細黎outback食l
!(2款都係屈小姐喜愛既食物)

聰明既屈小姐一早就提左賴生訂位啦
 賴生仲留意到今日有好多Family一家大細黎outback食lunch丫!! (唔知幾時到賴生同屈小姐一家人咁去呢....

望住呢張餐牌,對於對外聲稱減緊肥既我地黎講,只係見到2隻字 - 『邪惡』
! 不過即使幾邪惡,都要豁出去一次嫁喇! 食lunch set 真係好抵呀!! 包左餐湯,沙律同餐飲,仲要平夜晚好多,一塊Rib eyes由3xx 變 2xx 仲包咁多野,間唔中食下真係幾抵架!!
  當你落完單之後,outback既皇牌就會準備為你送上....

黑糖包
1) 黑糖包配牛油 :爆 5⭐️

黑糖包係免費嫁!!仲可以追加添!! 只要你叫左野食就得啦!! 新鮮熱辣既黑糖包就會為你送上!! 呢個黑糖包真係OUTBACK既神作,可以話係最好食既出品!!
 個包內層鬆軟香甜,外層就焗到有層有咬口既外皮,再係面度"嬸"左D谷麥粒,令個包既外層帶咬口得黎,又會有粒粒脆卜卜既口感
!! 再者,你切開左個包之後,係包中間用刀開個窿,擺少少牛油入去,等熱力將佢融化,咁樣個黑糖包就更香,內層仲會滑左!! 讓人欲罷不能!!
牛油又唔會太重味,同一般食開既牛油唔同,但同個黑糖包夾埋一齊,就將成件事昇華啦

記得上枱就要趁熱食!! 佢既味道係同溫度成正比嫁!!
 由於係免費既野食都可以做得咁有心思同水準,值得比爆5⭐️

Tomato  Basil  Soup  &  Salad

2) Tomato Basil 餐湯 : 4.5⭐️

個餐湯係橙色既,唔係蕃茄既鮮紅色,但味道都有好香甜既蕃茄味嫁!!  除左蕃茄同Basil,仲加左甘筍,洋蔥同Cream加cream令個湯更濃郁,屈小姐飲左幾啖都覺得好好味,但係就太杰身,杰到似醬汁咁甘荀同洋蔥提升左蕃茄湯既甜味,中和晒蕃茄既酸味,再有Basil既香料味滲入整碗湯入面,入口先甜帶微酸,再有香料味侵襲,層次豐富,(怕肥既)屈小姐仲出讓左個湯比埋賴生飲添

3) Salad : 4⭐️

減緊肥既我地,為左可以減輕少少罪疚感,我地2個麻煩寶寶要求左Dressing on side,擁有超強自制心既屈小姐冇點到個dressing,而為食既賴生為左試味點左一點,係蜜糖芥末汁,甜甜地,都幾好食!
 至於沙律菜有好多種,有甘筍絲,羅馬生菜,紫椰菜同蕃茄粒! 要讚既係蕃茄粒好fresh好juicy,粒粒都爆汁咁,甘筍絲就稍為乾左d啦~~~可能擺得太耐

Rib  eyes  (10oz)

4) Rib eyes(10oz) : 4.5⭐️

趁住lunch time比較平既關係我地叫左塊邪惡到爆既rib eyes食!! 熟度係medium,邊位呢,就稍微過左火,un左少少,但到中間既位置就好淋好嫩!! 不過,本身牛肉味就唔太出,佢配左個黑椒汁比你點,但你點左既話,就會淨係食到隻醬既味同塊扒既口感

如果你同我地一樣,都鍾意食到牛扒本身既牛肉味,你可以拎枱面樽鹽,係2邊牛扒面度落少少,個牛肉味即時逼晒出黎,連同屈小姐食到好西既幸福樣一齊出現!!
 如果近邊位既牛扒都控制到火喉,呢塊扒既CP值同美味值都值得比5⭐️

Beef  Skewer  Creamy  Risotto

5) Beef  Skewer  Creamy  Risotto : 4⭐️

愛好食牛肉既我地,另一道菜都叫左牛,不過係烤牛肉串配白汁意大利飯!

烤牛肉串 : 牛肉就UN左D,牛肉味唔重,落少少鹽食會好D,不過D烤磨菇呀,椒呀,洋蔥就好正。磨菇好香,洋蔥同椒好淋好甜!!

白汁意大利飯 : 個意大利飯好Creamy,不過飯就煮得太熟,無左咬口! 但佢落左芝士碎,溶晒落個汁度仲加左青豆,補番D口感,同埋加左蕃茄仔,帶少少酸味,中和番白汁既油膩感

熱檸茶  &  凍檸茶
5)  熱檸茶 & 凍檸茶 : 4.5⭐️

我地好欣賞佢既貼心服務,凍檸茶既糖漿係分開上既,可以自由控制甜度! 而熱檸茶佢就分開茶包同檸檬比你,檸檬浸得熱水太耐會有澀味,分開上就唔怕啦!! 唔錯唔錯!

#好滿足既一餐
#偶而都要放縱一下
#秋風起牛扒肥
#要好好寵愛你
2017-10-07
黑糖包
Tomato  Basil  Soup  &  Salad
Rib  eyes  (10oz)
Beef  Skewer  Creamy  Risotto
熱檸茶  &  凍檸茶