2020-10-12 1192 瀏覽
聲明:此文純屬自費性質,並無廣告成份!所有照片及文章全屬本人(Monkey Hin)所有! 謝謝!一間日本菜可以又多款式選擇又美味,食物新鮮盡在位於觀塘嘅一本食堂。廚師發板 $298 (18片)廚師會選擇當日最靚最新鮮嘅飛機貨為刺身船嘅材料,燒拖羅,活赤貝,真魚,金目鯛,油甘魚,深海池魚王。 喜歡清淡一點的可選擇金目鯛和真魚,食落重魚味之餘仲十分爽口,池魚肉厚鮮嫩肥美,入口魚油甘香細膩。 最正嘅係燒拖羅,肥美之冠唔在講,加上被㕑師燒一燒,令油脂味更出, 帶出拖羅令人齒頰留香嘅油份。壽司有吞拿魚,三文魚,佐口魚裙邊,赤貝,京蔥三文魚,油甘魚,芝士蟹籽,可以有相撲size同normal size之分別。蕃茄特級肥牛烏冬 ($58)叫烏冬時師兄問我哋要咩湯底,原來係可以揀清湯,蕃茄,豬骨,醬油,麵豉,朝鮮,地獄,當堂覺得很專業,食碗麵都有咁多湯底揀, 但我哋異口同聲講要番茄湯~,果然冇揀錯蕃茄湯底味道十分香濃, 除咗有蕃茄膏,仲有用鮮蕃茄煮,味道鮮甜,朋友仲飲曬啲湯添。市嚟食飯仲送汽水同糖水,加上待應們嘅服務都好好,有禮貌,令大家覺得有賓至如歸嘅感覺。

蕃茄特級肥牛烏冬 ($58)

2020-10-03