2019-11-22 1626 瀏覽
同兩位老死嚟試新嘢,先嚟讚一讃地方,座位相隔寬闊,露天位置望向維多利亞港,環境舒適寫意,見食評介紹花膠湯底正,即下單來個花膠魚翅湯底,點知送上來的是花膠雞湯底,以為送錯即時向其中一位女侍應表示送錯,但那位女侍應好似路過咁木無表情地答魚翅湯底有雞,就離開望都冇望個湯底,最後要叫captain睇下個湯底,根本一條魚翅都冇,亦都confirm魚翅湯底係冇雞,Captain先安排換湯底,但再來嘅所謂嘅花膠魚翅湯底,只有6粒(真係只可用粒嚟形容)嘅花膠、撈都撈唔到嘅魚翅同幾件冬瓜之外,乜嘢料都冇,上枱前都冇俾我地睇下D湯料,見其他食評中D相可見湯料先,唔通因之前要換湯底而得到咁嘅待遇?太過豈有此理。

2019-11-20