2024-01-21 189 瀏覽
想同大家講嘅,今次我去咗間好出色嘅食店,佢哋嘅豆花簡直係彈牙又滑嘅天下!喺呢度試咗兩款嘢飲,每款都係令人回味嘅正!第一款「豆花紫花園」,嚟到個滿滿的香滑,豆花軟熟得嚟保持得好有嚼頭。嗰啲黑糖珍珠,甜甜地啊,一啖咬落去就知有料到哂!搞到我都唔知係喺食芋頭定係喺食雲朵!😋第二碗「愛玉紫玉園」,齋講愛玉嘅嫩滑就已經攞晒全場嘅掌聲!加上芋圓邊Q邊腍,真係幫到個豆花食得更加有層次。不過提提你,個愛玉加咗少少冰沙進去,食落涼快過人嘅心口,啱哂夏天嘅天氣。😍而間店嘅感覺呢,就係紮實嘅老字號嗰種。食住啲豆花,四圍望望,整體感覺就係暖籠籠,有啲親切感。絕對係個中繼一族都會袋袋平安鐘意嘅好地方。哈哈,下次我仲會帶多啲朋友黎試吓其他款。太正喇,真心不騙!🤤🥄🌈