2018-10-20 91 瀏覽
襯住未到假期, 人唔多, 仲唔快啲試下? 去到真係無乜人, 兩嘢炸起咗, 對比每年係南邊圍個姨姨炸個檔既水平呢就無咁香 (即係臭🧐), 賣點一個字: 醬汁🍲🍲 一上既時候, 已經好細心咁兩枝纖界開兩份 (咁到底我係食咗一舊臭豆腐定兩舊呢?) 回頭望一望, 原來枱邊已經有唔同醬料等候你玩弄。 先試番傳統橙紅色既辣椒醬先 雖則話佢炸得無姨姨咁香脆, 但整體外皮都係脆同有香味, 個辣椒醬係個凹凸不平既表面度咬緊, 你會好想當佢係花生醬多士咁塗均成個面, 咬落去個辣椒醬既香辣散出黎, 同平時係太子個檔搵枝木條塞啲醬入去個味道又唔同喎🤫🤫 到第二階, 睇到人哋落酸青瓜🥒, 好似熱狗咁, 咁就跟住試, 仲有試埋傳統豆瓣🌶️醬同埋甜醬。酸青瓜又真係幾驚喜, 最衰今日肚仔唔爭氣, 唔敢叫多舊黎試真啲。
襯住未到假期, 人唔多, 仲唔快啲試下?

2018-10-06
  • 臭豆腐