睇住餐廳喺將軍澳開店,一直幫襯開 係忠實粉絲,但而家已經唔係我以前心目中嘅屋子了😔以前員工都係年輕人後生仔 但而家所有侍應換晒做大媽,唔係歧視中年女人不可以工作,但無論落單、態度、應對講野等等真係唔掂 好大媽,話晒我都比一舊水食個lunch,質素不成正比喎。以前餐廳嘅文青 氛圍完全消失了。最嬲係食物整體質素都下降,擺盆都係,例如上菜碟崩碗;記得以前飲品係玻璃杯會有隻碟墊住,連同匙羹,但而家唔同了 精緻感消失了食物方面,午市套餐其實價錢同款式冇問題又多選擇。每份餐一定夠你飽肚,要有嘅嘢都有 例如包飲品+湯+主食+甜品,但純粹每樣嘢都求其 唔太好食😇例如所謂嘅甜品就係一pat cream加幾粒戚風蛋糕粒。依個年代仲有人鍾意食cream架咩?食蛋糕見人撥走cream就見得多, 呢個甜品好得意 反而就係大大pat cream總結,我同屋企人一致表示,以前心目中所有嘢都好精緻好有文青氣息好舒服嘅屋子 已經不見了。大大降低幫襯慾望👎🏻.咖喱吉列豚扒烏龍麵 $98吉列豬扒炸得香脆,咖喱湯底麵夠味,麵條彈牙,這個餐冇問題.明太子奶油意粉 $89有明太子,所以味道少少辣,但向來明太子意粉是這樣的味道。敗

.咖喱吉列豚扒烏龍麵 $98
吉列豬扒炸得香脆,咖喱湯底麵夠味,麵條彈牙,這個餐冇問題

.明太子奶油意粉 $89
有明太子,所以味道少少辣,但向來明太子意粉是這樣的味道。敗筆在於伴碟的薯條,唔算香脆,看到灑上少許鹽,有啲dry 如果有少少茄汁會開心啲

.大桔純白卷蛋 $65
成餐最有質素!當然價錢亦不便宜。賣相精緻,朋友話桔唔甜 但我覺得還好 因為蛋糕有甜味。係新年新出產品 一試無妨