• The Blind Pig🐷•-平時見諾士佛臺地下啲鋪頭淨係會入去飲野,估唔到原來都有間酒吧餐廳啲野食都幾好食!有酒吧小食又有cocktails飲🍸呢間餐廳叫”The Blind Pig”,顧名思義就係主打食豬喇!所以我嗌左幾款野食都係食豬既🤭▪️Cripsy Pork Knuckle Fingers ($128)前菜先食個酥炸豬手脆條配甜辣醬,豬手選用連皮帶肉既部分去炸,食落卜卜脆啖啖肉,皮同筋既部分比較chewy好有嚼勁,配甜辣醬食超惹味🌶▫️Spaghetti “Omnipork” Bolognese 相信”Omnipork”大家都唔陌生,呢碟用上素豬肉整成既肉醬意粉,唔至個樣呃得到人,食落其實都同普通肉醬無分別👍🏻而且意粉煮得都好al dente,好食🥳▪️Maple Guinness Baby Back Ribs ($258)但最特別推介既一定係呢個楓糖黑啤醬燒豬肋骨,個醬汁好好食,甜甜地個味好香濃,肉質又夠軟腍嫩口,一切就骨肉分離,個分量仲要勁大份,咁既價錢都幾抵🤣🤣▫️Banana Bread Pudding ($78)
• The Blind Pig🐷•
平時見諾士佛臺地下啲鋪頭淨係會入去飲野,
估唔到原來都有間酒吧餐廳啲野食都幾好食!
有酒吧小食又有cocktails飲🍸
呢間餐廳叫”The Blind Pig”,
顧名思義就係主打食豬喇!
所以我嗌左幾款野食都係食豬既🤭

前菜先食個酥炸豬手脆條配甜辣醬,
豬手選用連皮帶肉既部分去炸,
食落卜卜脆啖啖肉,
皮同筋既部分比較chewy好有嚼勁,
配甜辣醬食超惹味🌶

相信”Omnipork”大家都唔陌生,
呢碟用上素豬肉整成既肉醬意粉,
唔至個樣呃得到人,
食落其實都同普通肉醬無分別👍🏻
而且意粉煮得都好al dente,
好食🥳

但最特別推介既一定係呢個楓糖黑啤醬燒豬肋骨,
個醬汁好好食,甜甜地個味好香濃,
肉質又夠軟腍嫩口,一切就骨肉分離,
個分量仲要勁大份,
咁既價錢都幾抵🤣🤣

▫️Banana Bread Pudding ($78)
  • Maple  Guinness  Baby  Back  Ribs