2018-09-04 1103 瀏覽
夢幻西餐廳, 八九十後應該會諗起「超任天堂」同名既Game, 但當然唔係講緊佢。而係一間樓上既西餐廳-魔饍廚房。未入餐廳已經感受到佢既氣氛, 裝飾擺設滿飾每一個角落。自助沙律吧 $38/位沙律款式選擇唔算多, 勝在任夾任食。唔好執輸夾返碟先。帶子群邊刺身+胡麻醬沙律。無得輸配搭。跟餐既飯前小食, 熱辣辣餐包+餐湯。素向唔鐘意紅湯既我, 只會選擇白湯。通常白湯都無得輸, 最多都係用粉即沖。但係哩個飲得出係煮出黎, 菇味濃而且仲好香好滑。墨西哥香辣豬肋骨配芝士焗瘋薯 $178賣相都幾邪惡, 跑10公里都消耗唔哂既卡路里。好多人都覺得食Rib好麻煩, 其實多數都煮到骨肉分離, 易拆易食。表面醬汁味道濃郁, 豬肉都非常入味。如果可以加少少辣就好啦。自家制海膽汁海鮮意粉 $178賣相看似高檔, 兩隻大蝦鋪面再加少少伴碟裝飾。其實要用幾多海膽先會令味道突出呢?海膽味唔算濃郁, 輕微咁留係口腔。對比起樓上個Rib味道當然比較清淡啦, 口感都好Juicy, 每一啖都食到有海膽同其他海鮮既味道。合格以上。

未入餐廳已經感受到佢既氣氛, 裝飾擺設滿飾每一個角落。

自助沙律吧 $38/位

跟餐既飯前小食, 熱辣辣餐包+餐湯。

墨西哥香辣豬肋骨配芝士焗瘋薯 $178

自家制海膽汁海鮮意粉 $178