2018-06-15 417 瀏覽
星期六係屋企宅在成日,無所事事。決定晚餐要出街食飯曬下月光。呢間餐廳係朋友介紹話好食。餐廳門口先見到一排鎖牆,已經掛滿晒。入到餐廳入面是一個比較暗既環境,掛滿星星吊燈,播住韓式音樂。如果係同朋友黎吹水,應該好好氣氛,會令你想飲杯啤酒繼續傾。首先上左飯團,係要自己動手整既,會俾對膠手套你,我地都係貪得意。飯團偏重麻油味重,有足夠紫菜,如果蟹子都多啲就好啦。其實係餐廳有啲凍,先打算叫呢個好似可以暖下身子😂味道不過不失。沒有特別,就是韓式魚旦。炸雞終於上啦。好食!平時食韓國炸雞都只會覺得係..炸雞囉。呢個就帶到俾我驚喜,外面脆卜卜,雞肉很嫩,表面的汁量岩岩好,薯格薯條薯片都有一層薄薄既粉,呢個配搭會令人忍唔住口食多幾舊。米油易入口,酒味不濃,柚子味重。不過不失有很多泡菜,而唔係得面粉,都唔會太辣。服務方面,人手較小,見店員忙到都唔好意思叫佢地。不過店員就算好忙都好nice有禮貌。
Diy飯團
串串魚糕湯
香蒜蜜糖炸雞(半份)

柚子味米酒
米油易入口,酒味不濃,柚子味重。
吞拿魚飯捲
不過不失
泡菜煎餅
有很多泡菜,而唔係得面粉,都唔會太辣。

2018-06-09
Diy飯團
香蒜蜜糖炸雞(半份)
柚子味米酒
泡菜煎餅